Wowsadler v. Fys AK

Dressursæder

WOW sadlen har et unik designet sæde, som giver rytteren den bedste støtte og mulighed for at bruge sæde og benene korrekt. Overgangen mellem sædet og klappen er designet som et hulrum, hvor der er plads til rytterens adduktor muskler. Dette giver bedre kontakt til hesten, større stabilitet for rytteren og muligheden for at “droppe” benet længere ned omkring hesten. Nedsidning på en stort gående hest bliver nemmere og ved springning opleves en større følelse af sikkerhed og kontakt til hesten. Hvor rytteren sidder, har sædet ikke syninger og har heller ikke “skørt” over stigbøjlelåsen. Dette giver den bedste “close contact ” til hesten.
Der findes 10 forskellige WOW sæder i dressur, spring, kombi, stock. De kan mikses og matches med de klapper og paneler, som du ønsker.

3 Stigremmelåse
Der er tre placeringer til stigremmene i WOW sæderne. Den forreste, mellemste og bagerste, hvor der skal benyttes en såkaldt “Up and over” stigrem.
Dette giver en unik mulighed for at balancere, rytteren optimalt.
Wings
Lommen over stigremmelåsen kan fyldes ud med “wings”, hvilket giver mere støtte til forsiden af låret og derved løftes fronten af bækkenet op. Dette kan aflaste bækkenet i front og give rytteren mere komfort. Sæderne bestilles som standard hjem med “løse wings” og disse kan afprøves, når sadlen tilpasses.
Udskæring i sædet
Channel Seat er standard i de danske WOW sæder. Dette giver mere plads til skambenet og mindsker risikoen for ubehagelig tryk fra sædet.
Der kan også bestilles kanal i sædet til at aflaste halebenet

Deep

Sædet til det hele

Sædet har en rund og høj bagsvidsel, som giver en god støtte til rytteren. Sædet foretrækkes af ryttere, som vil lidt af det hele. Sædet kan bruges både til spring og dressur, da det giver en god støtte uden at låse rytteren.

Xdeep

Det traditionelle dressursæde

Her er det traditionelle dressursæde, som er dybt og yder meget støtte til rytteren. Bagsvidslen er bred og høj og er designet til rytteren, som ønsker meget støtte og ikke så meget frihed i sædet.

Sædet er populært for rytteren, der har behov for en lidt bredere understøttelse af sædebenene.

academic1

Academic

Populært dressursæde

Dette sæde er designet til den traditionelle rytter, som ønsker et dybt sæde, men stadig med frihed til at indvirke med sit sæde. Det giver det bedste fra det dybe dressursæde og det åbne springsæde.

Academic sædet har en høj bagsvidsel og giver rytteren en rigtig god støtte uden at låse rytteren.

saddle-16964-GPrix-Black-5

Grand prix

Academic med mindre kant

Ligesom Academic, passer dette sæde til den traditionelle dressurrytter som vil have støtte, men ikke føle sig låst.

Forskellen er at bagsvidslen her er på højde med et deep sæde, hvor Academic er på højde med et Xdeep sæde.

Den lavere bagkant giver et mere rundt udseende og benyttes specielt ved ponyryttere og den lave rytter.

Fornemmelsen er den samme, som i et Academic sæde.

Scroll to Top