Wowsadler v. Fys AK

WOW

Innovation - sadlen til nu og i fremtiden

WOW
First Thought Equine,  firmaet bag WOW sadler, kom på markedet med Flair systemet i 1996, efter 4 1/2 års udvikling og testning.
Indenfor blot 2 år var Flair solgt i 15 lande og lagt i både nye og brugte sadler.
I 2001 blev Korrector lanceret. Den var oprindelig lavet til Western sadler, men viste sig hurtigt, at være god som korrektions pad under dressur og springsadler, hvor den stadig bliver brugt med stor succes den dag i dag.

Korrektor padden blev startskuddet til en forbedring indenfor sadler. Der var behov for innovation og nytænkning for at tilgodese både hest og rytterens biomekanik. Efter 3 års testning og udvikling, blev den første WOW sadel lanceret.
WOW sadlen levede med det samme op til sit navn, da hestene viste tydelig forbedring i deres ydeevne og velbefindende, når de blev trænet i en WOW sadel.
“WOW” er stadig det, rytterne udbryder, når de oplever en WOW sadel i aktion. Og en WOW skal opleves i bevægelse!

Alle produkter bliver udviklet med fokus på hestens anatomi, biomekanik og trivsel hvorved dens præstation øges. 
Produkterne bliver designet og produceret med den nyeste teknologi og med respekt for kvalitetsråvarer. Fra selv den mindste detalje, bliver alt i en WOW sadel lavet ” in house” .

Som prikken over I’et, bestemmer du, hvordan din WOW sadel, skal se ud. Vi tilbyder den mest justerbare sadel, som du og din hest udvikler jer, men også muligheden for løbende udskiftning af design, så du altid kan ride i din drømme sadel.
WOW har flere linjer i sortimentet. Jeg forhandler primært Competitor linjen, som er den totale modulsadel. 

Fysioterapeut og sadler.
Umiddelbart forbinder man ikke en fysioterapeut og tilpasning af sadler. Men da sadeltilpasning handler om, at analysere rytteren samt hesten, er en fysioterapeut yderst kvalificeret. Ingen hest eller rytter bevæger sig uden asymmetri og her kommer flere års erfaring i analyse i biomekanik, WOW rytteren til gavn. 
Da WOW justeres uden at skulle syes eller omstoppes, er der fuld fokus på komfort og hensynstagen til evt. diagnoser hos både hest og rytter. 

Flair og fysioterapeut
Flair er et justerbar luftsystem, udviklet af First Thought Equine Ltd.
Flair har i tryktest vist at være yderst stødabsorberende og giver den bedste komfort for både hest og rytter.
Flair panelerne har 2 puder i hver side, som yder en blød, fleksibel og jævn bæreflade for sadlen. Flair skal ikke rides til, falder ikke sammen eller bliver ujævn med tiden.
I modsætning til en uldstoppet sadel, justeres Flair, imens hesten rides. Sadlen skal derfor ikke undværes i flere dage eller uger imens den bliver ordnet.

Både hest og rytter er en aktiv del af justeringen. Hestens reaktioner på justeringen analyseres og via samarbejdet imellem rytteren og mig, finder vi sammen frem til den perfekte tilpasning.
Justeringen sker i alle retninger – frem/tilbage og sidevers, ud fra hvilket behov hest og rytter har. Flair kan derfor også tilpasses til skævheder hos både hest og rytter og kan ændres i takt med udviklingen hos både hest og rytter.

Som fysioterapeut er analyse en del af min faglige DNA og analyse er kernen i en god tilpasning. Jeg samarbejder meget gerne med din underviser eller terapeut, for at opnå det bedste resultat. 

Modul sadel

Moduler
WOW er sammensat af moduler bestående af sæde, klapper, paneler og kopfjern. 
Delene sammensættes ud fra de behov både hesten og rytteren har.
Der er ingen begrænsning for hvilke moduler som sadlen kan sammensættes af. Og modulerne kan matches med hinanden med 1 ” forskel. Sadlen kan derved bestå af et 17″ sæde og med 16 ” paneler. 

Sæder
Der findes sæder til næsten enhver rytter, da der er 11 modeller fra helt flade sæder til x dybe sæder. 
Sæderne kommer i str. 16”, 17”, 18” & 19”.
Alle er udformet ergonomisk for at give en så smal talje som muligt. Jo smallere talje, jo bedre kan rytteren slappe af i sin opstilling og får ikke udad roteret hoften. Selv i vores Stock sæde, som har en bred bagsvidsel, vil rytteren opleve en stor komfort.
Selve sædet kan bestilles med ekstra komfort muligheder såsom udskæring til halebenet. Som standard kommer sæderne altid med udskæring til skambenet, hvis ikke andet er ønsket. 

Paneler 
Med hele 144 forskellige paneler, er der også et panel til enhver hest/rytter kombination. 
Panelerne har en stor, ikke at forveksle med lang,  bæreflade, der fordeler rytterens vægt optimalt og mindsker forekomsten af tryk.  

Flair
Når vi snakker stopning i en sadel, er Flair i en liga for sig!  
Flair giver hesten mulighed for bevægelse, er trykabsorberende og justeres, imens du rider.
Her kan vi teste hvilken effekt justeringen har på både dig, men også hestens oplevelse af sadlen. 
Selv små justeringer, kan gøre en kæmpe forskel.

Kopfjern
Alle WOW sæder, kan monteres med str. 9 eller -1 kopfjern. Du kommer derved aldrig ud for at din sadlen er for bred eller smal og derved ikke passer din hest. 
Med hele 3 forskellige profiler – U,V og UU kan sadlens balance ændres uden at bredden af sadlen ændres. 
Sortimentet tæller 21 forskellige kopfjerne fra 73 til 143 grader. 
Kopfjern kan rytteren nemt selv skifte og jeg vejleder gerne i hvilket et, der er optimalt. 

Scroll to Top